Podcast (osim_refua): Download
הורד את הקובץ (mp3)
לכבוד פורים עושים רפואה יוצאים לנשף תחפושות ומביאים לכם שלל מחלות שהתחפשו לאחרות.חג פורים שמח!עידן.
הרשמה לפודקאסט:
רשימת תפוצה במייל | iTunes | אפליקציית 'אנדרואיד | RSS Link | פייסבוק | טוויטר
Necrotizing granuloma שהתחפשה ל- Epithelioid sarcoma.
לא כיף בכלל.
עלומה יקרה,
תודה על המשוב המפרגן, ותודה שאת סומכת עלינו שנוכל לטפל בנושא הטעון והרגיש הזה של הפרעות אכילה.
כרופא ילדים הכרתי לא מעט נערות (וגם כמה נערים) עם הפרעות אכילה. לעיתים הפרעות קשות מאוד שדרשו אשפוז ממושך. חלק מהסיפורים השאירו אותי נבוך מאוד ומבולבל מאוד. לרוב היה מדובר בבני נוער מאוד אינטיליגנטים שניסו ולפעמים גם הצליחו "לעבוד" על הצוות המטפל כדי שלא יצליח לטפל בהם. זאת תחושה מאוד מוזרה לנסות לעזור למישהו שרוצה שתיכשל במשימתך.
לא בטוח שיהיה לנו פשוט לעסוק בזה, אבל אני מבטיח שננסה. אכן נושא ראוי לפרק בפודקאסט שלנו.
תודה, יובל
שלום,
היה מעניין אותי לשמוע פרק על הפרעות אכילה.
איך זה הגיוני מבחינה אבולוציונית לגרום לעצמך לדעוך, לא לאכול? הרי זה כמו לפחד ממיים ואויר…אבל זה פחד כל כך חזק שקשה מאוד להתגבר עליו. איך קיום של פחד כזה מתאפשר?
מדוע אין טיפול יעיל להפרעות אכילה? האם יש עוד מחלות שהרצון של המטופלים להחלמה הוא הכרחי? עוד מחלות שבהן החולים לא רוצים להחלים? איך ניתן למנוע הפרעות אכילה (לנסות לפחות)? מהם הגורמים להפרעות הללו? איך מטפלים בזה?
האם זה גורם שינויים במוח? אני חושבת שמעניין לעסוק באופן שבו המחלה מתכנתת לך את החשיבה, מעוותת את התפיסה לגבי המציאות. גורמת לך לחשוב שאתה נראה שמן יותר ממה שאתה באמת, לפחד ממשהו שמחזיק אותך בחיים, לשקר לכולם כולל לחברים ומשפחה…המחלה פשוט משתלטת לך על המוח ועל החשיבה. זה מראה עד כמה בני אדם יכולים לשנות את דפוסי החשיבה שלהם ועד כמה דפוסי חשיבה הם נזילים.
נושא מעניין, קשה, ומורכב. אבל בטוחה שהאתגר קטן עליכם, לפי הפרקים המדהימים והמעניינים שהיו עד עכשיו:)