Podcast (osim_refua): Download
איך זה מרגיש לראות את העולם בצבעים אחרים? מהו המקור הגנטי של עיוורון צבעים, מה קורה בתוך העין – וכיצד משפיעה התופעה הזו על עיצוב משחקי מחשב ואתרי אינטרנט? עידן כהן וד"ר יובל בלוך לוקחים אתכם למסע בעקבות נפלאות ראיית הצבע האנושית.
אורחים בפרק: יואב בריל (קישור לסרטו של יואב, אישיהרה), ניר מירצקי, איילת לזרוביץ׳, Kent Streeb.
רשת עושים היסטוריה שמחה להשיק את 'עושים רפואה': פודקאסט חדש על רפואה וגוף האדם. בכל פרק נביא לכם סיפורים מרתקים וראיונות ייחודיים סביב המכונה המופלאה ביותר ביקום: אנחנו.
האזנה נעימה!
רן
פתחתי את הקישור לפאתר החדש של הפודקאסט. הקרין מדבר מהר מאד, בחיתוך דיבור "יפני" אני מתקשה לעקוב, להקשיב. אולי מישהו אחר יכול להגיש ?
הסידרה הזאת " הישנה " היא מעולה ונעימה להקשבה.
תודה.
לדעתי הפרק היה מעניין מאוד ולא רואה בעיה שחלק מהמשתתפים הם גם חברים\בני משפחה כל עוד הם מבינים על מה הם מדברים. ועד כה כך היה.
פודקאסט מעולה, המשיכו כך!
הרעיון מאוד יפה והנושאים מעניינים.
מה שקצת צורם זה שכמעט בכל פרק חלק מהמשתתפים הם איכשהו חברים\בני משפחה ולמרות הגילוי הנאות זה קצת מוזר שכמעט בכל מקרה האדם הכי מתאים להתראיין בתחום מסויים הוא מישהו לא נייטרלי. במקרה זה הראיון עם האחות שנשמע מוזר כי היא ציחקקה כל הזמן (אולי ממבוכה) מה שלא עושה רושם מקצועי במיוחד. סה"כ זה משרה קצת אוירה של "סחבקיה" ולא פודקאסט מקצועי. לא שמצפים למשהו בסגנון של דן כנר אבל בכל זאת…
הי דני, תודה על המשוב.
אני שמח שאתה אוהב את הנושאים, מבטיח שיהיו עוד הפתעות רבות בהמשך.
בנוגע לתמהיל המרואינים, אני רוצה לספר לך שאנחנו עושים מאמצים כנים לאתר את המרואינים המקצועיים והמנוסים ביותר בכל תחום שבו אנחנו עוסקים. כמו בכל פודקאסט, בעיקר בפודקאסט צעיר כמו שלנו, אנחנו מקבלים כל עזרה להפקה בברכה, מחברים, קרובי משפחה ומאזינים. אכן יוצא לפעמים שאנחנו כוללים מכר ברשימת השותפים. אבל תמיד נצרף רק מי שלדעתנו הוא מקצוען ויש לו מה לתרום. ובכלל עולם הרפואה הוא עולם קטן. סביר להניח שהרבה מהרופאים שנראיין בעתיד הם חברים שלי, או לפחות מכרים…
ולגבי הצחקוקים. ובכן, אנחנו אוהבים צחקוקים. אפילו החלטנו כבר מהפרק ראשון לכלול את ה"פספוסים" בסוף הפרק כדי לא לפספס אף צחקוק. זה לא על חשבון המקצועיות – מבטיח לך.
שוב תודה על המשוב. נשתדל לעמוד בציפיות (-:
האם הטענה שיש אנשים עם 4 קנים היא דבר מבוסס או אגדה אורבנית?
לפי המבחנים שנמצאים ברשת – יש לי את היכולת הזו, אבל זה לא נשמע לי אמין לאור העובדה שמסך המחשב מציג רק 3 צבעים מלכתחילה..
יש כזה דבר : אנשים עם ארבעה סוגי מדוכים. מספר קטן של אנשים זוהה כבעלי ארבעה סוגי מדוכים ובהם הציירת הקליפורנית ילידת אוסטרליה קונצ'טה אנטיקו (Concetta Antico.). משערים שבעוד שאדם רגיל יכול לראות כמיליון צבעים יכולה אנטיקו לראות פוטנציאלית עד 99 מיליון, כאשר המדוך הנוסף מוסיף לה כנראה יכולת לראות צבעים נוספים בתחום אורכי הגל האדום-כתום-צהוב. מעדותה ומהשוואת ציוריה למציאות עולה עושר צבעים רב במיוחד במקומות "משעממים" כמו צללים נוף ירוק או שמי הלילה.
זיהוי יכולתה המיוחדת נעשה ב-2012 ע"י ניתוח ה-DNA שלה.
הערה : למרבה האירוניה לאנטיקו יש בת שהיא עיוורת צבעים – ואולי יש קשר למערך הגנטי המיוחד של האם.
ניתן לשמוע את קונצ'טה אנטיקו למשל בקישורים (יש רבים) : https://www.youtube.com/watch?v=qA_bXYzDheE
https://www.youtube.com/watch?v=QjocalycuiQ
הי אחיה! ובכן, יש בזה משהו…
יש מחקרים שמדברים על בני אדם, נשים בעיקר… (שוב הדרה מגדרית!) שבכל כרומוזום X מקודדים להם 2 סוגים של קנים, כלומר סה"כ 4. ההנחה שזה מאפשר להן ראית צבע עשירה יותר.
הנה לינקים לדוגמה (אמ;לק):
http://www.klab.caltech.edu/cns186/papers/Jameson01.pdf
http://www.post-gazette.com/health/2006/09/13/Some-women-may-see-100-million-colors-thanks-to-their-genes/stories/200609130255
יכול להיות שזה גם מסביר את ההפרש הגדול בין הזמן שלוקח לי להתאים חולצה למכנסים, והזמן שזה לוקח לאשתי… היא פשוט רואה יותר אפשרויות.
פרק מהנה ביותר.
בכלל הרעיון של עושים רפואה מוצלח.
אני בעצמי עם עיוורון צבעים קל מאוד שגיליתי רק בבקו"ם.
אפשר היה גם להזכיר את הסרט "מיס סאנשיין הקטנה" סרט מקסים, אחת הדמויות זה נער שחולם להתגייס לצי בתור טייס. ובגלל דף בדיקות ראיה שהוא רואה במיקרה בבית חולים הוא מגלה שיש לו עיוורון צבעים ושהוא לעולם לא יוכל לממש את החלום שלו להיות טייס בצי האמריקני. זה אחד הרגעים העצובים בסרט.