הורד את הקובץ (mp3)
הרשמה לפודקאסט: רשימת תפוצה במייל | iTunes | אפליקציית 'עושים היסטוריה' לאנדרואיד | RSS Link | פייסבוק | טוויטר
בפרק זה תשמעו שני ראיונות שלא זכו להכלל בסדרת 'החיפושית של היטלר'. אורי גוטליב, הקומיקאי חובב המירוצים, יספר על אהבתו לרכבי מרצדס ונוסטלגיה לחיפושית שלו. עיתונאי הרכב אסף בר-שי ירחיב על מותג רכבי היוקרה 'מייבאך', פרשיית דיזל-גייט והדומה והשונה בין מערכת הכבישים המהירים בישראל והאוטובהאן הגרמנית.
– שני מפגשי מאזינים באופק! הראשון – Pub Quiz עם חברי קבוצת ה-iGEM של הטכניון, בחיפה, ב-25.9 (יום א'), בשעה 2000, בפאב הסינקופה בר. פרטים נוספים והרשמה.
– מפגש מאזינים נוסף: במוזיאון ישראל בירושלים, ב-22.11 (יום ג'), משעה 1800. בתוכנית: סיור מודרך בתערוכת 'פרעה בכנען', הרצאה שלי וסשן שאלות ותשובות. פרטים נוספים בהמשך!
– שלחו אלי ברכות, איחולים, הקלטות מטופשות ורעיונות יצירתיים עבור פרק 200: ran@temp.ranlevi.com
– הקליטו את עצמכם מקריאים את הקרדיטים של הפודקאסט ושלחו אלי גם כן: "עושים היסטוריה הם דינה בר מנחם על העריכה הלשונית, ניר סייג על עריכת הקול, עידן כהן על ההפקה, נתן פוזניאק על התחקיר, קלי אולוקלין מגישה את Curious Minds, דני טימור הוא המנהל העסקי ורן לוי, כותב ומגיש. אנחנו נשתמע בשבוע הבא. להתראות."
[ratemypost]
(פרסומות)
הפרק בחסות My Heritage, המגייסת מפתחים מבריקים בתחומי האינטרנט והביג-דאטה.
חברת My Heritage היא סטארט-אפ ישראלי שמאפשר למשתמשיו לגלות, לשמר ולשתף את ההיסטוריה המשפחתית שלהם. מחלקת הR&D של חברת My Heritage צומחת, והיא מחפשת אנשים טובים ורבים על מנת לאייש את המשרות המוצעות בה. היכנסו לאתר החברה ושלחו את קורות החיים שלכם.
הפרק בחסות CastPlus, המגייסת מפתח Full Stack עבור פיתוח תשתיות פרסום בפודקאסטים.
הטכנולוגיה של CastPlus היא זו המאפשרת לנו להטמיע את החסויות בעושים היסטוריה כבר מעל חצי שנה. CastPlus הוא סטארטאפ המתמחה בפתרונות לפודקאסטים. החברה מספקת תשתיות לניהול תכנים ופרסומות בזמן אמת וכמו כן חיבור בין מפרסמים לפודקאסטרים. אם אתם מעוניינים באתגר, ומעוניינים בי בתור לקוח בטא שמוצא לכם באגים – שלחו את קורות החיים שלכם ל- carrees@cast.plus. ספרו להם שרן שלח אתכם 😉
לחצ/י כאן כדי להרשם לרשימת התפוצה ולקבל עדכונים על פרקים חדשים.
התחברו אלינו ברשתות החברתיות: פייסבוק, גוגל+,טוויטר ויו-טיוב
רן שלום,
סידרת הפרקים עם ההיסטוריה של המכונית הגרמנית הייתה מעניינת מעוד. נהניתי מאד להקשיב לפרקים אלו.
בפרק הבונוס ציינת שבחה"י נהגתם לכנות את העשן המנועים בשם מייבך. תרשה לי להשלים כמה פרטים בנושא זה (בהנחה שהם לא ידועים לך).
בסוף המאה ה-19 נבחרה העירה הקטנה פרידריכסהאפן לחופו של אגם קונסטנט ע"י גרף צפלין כמקום בו יבנו ויערכו ניסויים ראשוניים בספינות האוויר (צפלינים). לצורך בניית מנועים לספינות האוויר הזמין גרף צפלין את קרל מייבך לבנות לו מנועים מתאימים. מייבך פתח סדנה קטנה בפרידריכסהאפן לבניית מנועים חזקים שנקראה בתרגום חופשי מגרמנית "בית המלכה למנועים של מייבך". לימים גדלה הסדנה הקטנה והפכה למפעל שהתמחה בייצור מנועי דיזל מהירים ועתירי אנרגיה. הסט"לים הראשונים של חה"י בסוף שנות ה-60 ותחילת שנות ה-70 צוידו במנועים מתוצרת מייבך ומכאן גם השם שהשתרש בחה"י. באמצע שנות ה-70 החליף המפעל את שמו ל-MTU לאחר שעבר בעלות. שינוי השם לא השפיע הרבה בחה"י שהשם מייבך כבר היה מושרש. חה"י המשיך להצטייד במנועים מתוצרת MTU ועד היום רוב כלי השיט מונעים ע"י מנועים מתוצרת זו. MTU מייצרת גם מנועים מיוחדים לרק"מ ובטנקים מדגם מרכבה 4 מותקנים מנועים מתוצרתה.
שעשעה אותי העובדה שציינת שדיימלר רכשה את המותג רולס-רוייס לייצור מכוניות יוקרה היות וחברת רולס-רויס רכשה לפני שנתיים את הבעלות על חברת MTU הגרמנית.
שוב תודה על הפרקים המעניינים. הפודקסט שלך הוא בהחלט אחד הטובים אם לא ה.
תודה על התוספת המרתקת, שי! לא הכרתי את הפרט הזה בהיסטוריה של חיל הים… 🙂
רן