Podcast (osim_tech): Download
באוקטובר 2018 נמכר בבית המכירות כריסטיס הציור הראשון שלא צויר על ידי בן אדם אלא על ידי אלגוריתם. בית המכירות העריך שהוא יימכר בכ-7,000 דולר. הוא נמכר בסכום הגבוה פי 60 מכך. האירוע הזה נתן רעיון לשלושה צעירים ישראלים שהקימו אתר אינטרנט שמוכר ציורים שנוצרו על ידי בינה מלאכותית. הסוגיות שקשורות בכך רבות ונעות מהשאלה מהו המקום של האמנים בעולם משופע בבינה מלאכותית ועד האם בלא יודעין הם בונים את תחילתה של "סקיינט" (כך לפחות מאשימים אותך בעמוד הפייסבוק שלהם). נפגשתי עם בן קובליס, אחד היזמים שעומדים מאחורי האתר שבין השאר הסביר איך זה עובד, מה מרגישים כאשר צופים בציורים שנוצרו על ידי אלגוריתמים ואיך מחליטים מהו ציור יפה.
האזנה נעימה
יובל דרור.
קישורים:
ArtAI:
https://artai.co.uk/הסיפור של "אדמונד בלמי" באתר כריסטיס:
https://www.christies.com/ features/A-collaboration- between-two-artists-one-human- one-a-machine-9332-1.aspx
https://artai.co.uk/הסיפור של "אדמונד בלמי" באתר כריסטיס:
https://www.christies.com/
ᐧ
דף הבית של התכנית
רשימת תפוצה בדואר האלקטרוני | iTunes | האפליקצייה שלנו לאנדרואיד | RSS Link | פייסבוק | טוויטר
מעניין. ביקורת בונה: ספציפית בתמונות שלהם כמעט כל הדמויות חסרות פנים או בעלות פנים מטושטשות באופן שמעורר תחושת רתיעה, בבחינת "עמק המוזרות" uncanny valley (היה על זה פודקאסט נפרד של עושים הסטוריה).
בכלל נראה שהאלגוריתם מוטה לכיוון הזרם הסוריאליסטי. אין למשל תמונות אבסטרקטיות – כנראה אלו "נחסמות" ע"י תוכנת "מבקר האומנות". זה גם די מורגש שיש מעין "קומבינציה לינארית" של תמונות וסגנונות, כלומר חסרה הייחודיות שמאפיינת אמנים בשר ודם.