[עושים פוליטיקה] פנה שמאלה: השמאל מחשב מסלול מחדש

הורדת הפרק (mp3)
אחרי שעסקנו בחזון המדיני של הימין בפרק הזה נבדוק לאן צועד השמאל הישראלי. איך מתאים את עצמו חזון שתי המדינות למציאות שבה יש יותר מ-400,000 מתנחלים ביהודה ושומרון? נלמד גם על שתי גישות שונות שהולכות ותופסות אחיזה בשמאל: גישת ההפרדות החד־צדדית וגישת הקונפדרציה.
מרואיינים בפרק:
אלוף משנה במיל' ד"ר שאול אריאלי – חוקר הסכסוך הישראלי-פלסטיני, מחבר הספר "כל גבולות ישראל"
ח"כ עומר בר־לב – המחנה הציוני
מירון רפופורט – עיתונאי, יו"ר תנועת "שתי מדינות, מולדת אחת"

האזנה נעימה!

דפנה

8 מחשבות על “[עושים פוליטיקה] פנה שמאלה: השמאל מחשב מסלול מחדש”

  1. אני כותב את התגובה הזאת כמצביע שמאל מובהק:
    ראוי שניסית לתת במה לשני הצדדים במפה הפוליטית, אבל :
    ממש רואים איך היחס שלך שונה ואוהד כלפי השמאל מאשר כשסיקרת את הימין. זה מתחיל בציטוטים "בואו נראה מהם הפתרונות החדשים והמעניינים בשמאל" וכשדיברת על הימין דיברת על "פתרונות קצת תמוהים ומוזרים". אלה ציטוטים שלך מהפרקים.

    כמו כן, ממש הקלת על המרואיינים שלך פה ולא שאלת פה שאלות קשות. נתת להם לברבר ולברבר אבל את שרה העצני קטעת בלי הפסקה, וכשקטעת אותה השמעת את פייגלין, שהוא אולי ההזוי ביותר מקרב הימנים ורוב הימין חושב שהוא הזוי, כדי להגחיך את הימין.

    אבל האמת היא שקשה לצפות ממך להיות הוגנת בסיקור. לפחות ניסית. בכל מקרה שיהיה ברור שלא עשית את זה טוב ושזה שקוף מתוך הקשבה לפרקים.

    הגב
    • לצערנו אין כרגע מפלגה שמדברת על קונפדרציה כרגע.
      פעם היה לנו את אבי דבוש הנהדר (ממלא בחינות, בלי קשר לקונפדרציה) עמוק למטה ברשימה של מרצ;
      ויש לנו נשיא, ריבלין, שהתבטא בעבר (בעיקר לפני שנהיה נשיא, אבל נראה לי שגם אחרי מעט, ברמיזות) בצורה מאוד חיובית לגבי הרעיון.
      אבל זה יגיע. כנראה לא ממפלגה אלא מהתפשטות של הרעיון בציבור וחלחול של דיון על זה כלפי מעלה – לכנסת. מי שיממש אותו יהיו המפלגות הקיימות.
      אפילו הייתי לא מזמן בכנס שהיה/הייתה בו ח"כ של הליכוד ושאלתי אותו/ה על זה והוא/היא אמר/ה שזה היה יכול להיות רעיון מעולה אבל אף-אחד "לא רוצה אותו". אנשים לא רוצים אותו כי כמובן לא מכירים אותו, ו/או עוד לא מבינים כמה הוא טוב ואיך הוא נותן מענה כמעט מושלם לכל הסוגיות.
      זה יבוא.

      הגב
  2. חבל לי שלא שאלת את ד"ר אריאלי, שסיים ברמיזה-עבה שלדעתו אחד המכשולים העיקריים בדרך לכך הוא ממשלה ישראלית ניצית – מה ההבדל לדעתו בין עכשיו לבין התקופה בה אולמרט וברק היו בשלטון והציעו לפלסטינאים לא פחות, לזכרוני, ממה שד"ר אריאלי מתאר. אני סקרן מה הייתה תשובתו.

    הגב
  3. לרוב אני די נהנת להאזין לפודקאסט … הפעם קצת התאכזבתי לגלות שלצד הימני של המפה הקדשת פי שניים זמן מהצד השמאלי וגם לא ברור מה החזון המדיני של אלה שמתקרבים מרכז ….

    הגב
    • לצד השמאלי מקדישים פחות זמן כי "פתרון השמאל הוא "פשוט אפילו משעמם וברור…" הוא גם כל כך הגיוני שכשהיה בארץ שילטון עם תוכנית כזו (ברק ואולמרט) ובצד השני היה פרטנר פרץ שלום שמחזיק עד היום.
      פתרון הקונפדרציה הוא ממש חשיבה חדשה. כל כך חדשה שבהחלטת האו"ם מ29.11.49 נאמר חלוקה עם שיתוף כלכלי "of the Plan of Partition with Economic Union". ז"א כבר אז הבינו הפרדה כזו או אחרת היא בעייתית (מקורות מים משותפים, טיפול בשפכים ועוד). פיתרון זה ראלי והזוי בדיוק כמו פתרונות אחרים.

      הגב

כתוב/כתבי תגובה