Podcast (osim_refua): Download
הורד את הקובץ (mp3)
בתחילת שנות ה80׳ – הופיעה מגיפה חדשה ומסתורית, ששנים אחר כך תקבל את השם איידס. פחות מ40 שנים אחר כך – הודות למחקר מקיף וניסיון עמוק להבין את המנגנונים של הוירוס המאוד מיוחד הזה – היום כבר לא מדובר על מחלת האיידס – אלא על נשאות לנגיף. הודות לידע החדש שנצבר והפיתוחים התרופתיים שבעקבותיו, תוחלת החיים של מי שנדבר בנגיף היום מתקרבת לתוחלת החיים הממוצעת.
מתארחים בפרק: סער מעוז, סמנכ"ל בוועד למלחמה באיידס, והעיתונאי ואיש הרדיו ירון אנוש.
וגם: פינתה של רוני קורן, ״דוקטור – אני רק שאלה!״. והפעם – האם יש קשר בין מחלת ים לכסאות נדנדה? שאלות לרוני – med@podil.net.
האזנה נעימה
ניר.
הרשמה לפודקאסט:
רשימת תפוצה במייל | iTunes | אפליקציית 'אנדרואיד | RSS Link | פייסבוק | טוויטר
הי א. תודה על המחמאות.
האמת שהשאלה שלך מרתקת ובכלל לא טריוויאלית. התשובה לשאלה חורגת בהרבה מגבולות הגזרה של חלון הטוקבאק באתר שלנו, אבל אתן לך כמה נקודות למחשבה:
1. יש הטוענים שדווקא מציאת טיפול יעיל למחלה מביא בעקיפין לעיכוב, ואולי אף לפגיעה ממשית בסיכוי למצוא דרך לריפוי המחלה לחלוטין. הסיבה היא שמרגע שישנו טיפול אמיתי שניתן לקבל באופן בטוח יחסית, אין הצדקה מוסרית לניסויים קליניים בטיפולים אגרסיביים יותר כמו לדוגמה השתלת מח עצם וכד'. לו המצב היה נואש וחסר תקווה (כמו שקורה לפעמים בסוגים מסויימים של סרטן) הייתה הצדקה לפעולות קיצוניות, שיתכן שהיו מלמדות יותר על הדרך לריפוי המחלה.
2. יש הרבה מאוד מחלות שיש להן טיפול יעיל ומאוד מוצלח שאנחנו לא מצליחים להכחיד. אחת הסיבות לכך היא העובדה שקיימים עוד נשאים לנגיף בנוסף לבני אדם, ולכן גם אם נצליח לחסן את כוווולם, עדיין הדור הבא שכבר לא יחוסן, יוכל לחלות שוב במחלה. סיבה נוספת היא העובדה שמרבית החולים כיום נמצאים במדינות מוחלשות שהסיכוי שיצליחו לתת מענה רפואי שלם לאזרחיהם הוא נמוך (למרות שבוואקום הזה נכנסים הרבה פעמים ארגונים כמו ה- WHO, או הקרן של ביל גייטס וכד')
הסוד להצלחה העולמית של מיגור נגיף האבעבועות השחורות נובע מכך שהוא (היה) קיים רק בבני אדם בתצורה הקטלנית שלו, וכן בשל העובדה שארגון הבריאות העולמי ערך קמפיין עולמי ענק לחיסון אוכלוסיות בכל העולם.
בקיצור – לדעתי, יש עוד דרך ארוכה לעבור עד שנגיף ה- HIV יעבור מהעולם. אבל הסיכוי שהוא יהיה בר טיפול כבר מעבר לפינה.
מאחלים לך המשך האזנה מהנה ומעניינת לפודקאסט שלנו.
יובל ועידן
פרק מרתק.
בתור אדם לא כל כך מבוגר אני ממש זוכר שבתור ילד דיברו על המחלה כסופנית ועל זה שיכול להיות שלעולם לא יהיה לה תרופה.
לדעתי חבל שלא התמקדו יותר בעתיד של המחלה, מה הצפי?
האם יש סיכויים טובים לריפוי מוחלט?
האם יש סיכוי שהנכדים שלי לא יכירו בכלל את המחלה הזאת? אם בגלל מציאת תרופה ואם בגלל הפחתה בהדבקה או שלא ראלי לצפות לדבר כזה.