Podcast (osim_tech): Download
הורדת הפרק (mp3)
אלקסה של אמזון, סירי של אפל, קורטנה של מיקרוסופט וגוגל הום של גוגל, מי ביקש עוזרת אישית ולא קיבל? ארנון זמיר מארח באולפן את רן לוי, ענבר רז (מומחה לאבטחת מידע) ואת אבישי פריז (טכנולוג ויזם) ובפרק הזה הם משוחחים על תופעת העוזרות האישיות בחיינו. מה הן יודעות לעשות? מתי באמת משתמשים בזה? האם העוזרות האישיות משפרות את האבטחה או פוגעות בה? ואת מי בעצם אנחנו מכניסים אלינו הביתה?
האזנה נעימה,
ניר.
הרשמה לפודקאסט:
רשימת התפוצה בדוא"ל | iTunes | אפליקציית אנדרואיד | RSS Link | פייסבוק | טוויטר | לינקדין
נותני החסות לפרק:
למה ההתייחסות לשם האפליקציה היא בלשון נקבה – "העוזרות האישיות"?
שיפור עצום. הפרק הכי טוב עד עכשיו של עושים טכנולוגיה.
גם אם רק בעוד חודש הייתי מתפנה להקשיב לו, הוא היה מעניין באותה מידה.
נקודה ממש קטנה לשיפור, אפשר לצמצם יותר את המושגים המקצועיים או הלועזיים שלא מוסברים. על אף השיפור הגדול בנושא מהפעמים קודמים.
בפעם הקודמת מתחתי ביקורת, הפעם אני שמח לומר שיש שיפור רב.
הנושא היה מעניין, והדיון היה טוב.
בעיקר שמחתי שהעיקר הפעם היה על הנושא עצמו ולא על המרואיין.
תודה, עידו! שמח לשמוע שאנחנו משתפרים – אין לי ספק שהפרקים הבאים יהיו אפילו משובחים יותר 🙂
רן
סיימתי כרגע להאזין והיה מעולה.
חוץ מזה שהפעלתם לי את העוזרת של גוגל בערך 30 פעם 😉
🙂 🙂 ארנון הזהיר אתכם! 🙂
רן
יש שיפור ניכר לעומת שני הפרקים הקודמים, הפרק מכיל מידע שימושי הן לגבי נושא בטיחות המוצרים, סוף מידע מלא – מציגים את כל השחקנים בשוק בלי להתחסד ובלי לצנזר. צרופו של ענבר רז לפורום היה מצויין גם מבחינת המידע המעניין שסיפק וגם מבחינת ההקשר הכללי של מוצרים מעיין אלו.
שמחתי לשמוע ששפת הדיבור של המשתתפים היתה עברית ואפילו עברית ברורה וטובה ולא גיבריש של עברית ואנגלית המאפיינת שפת שיחה של "מתכנתים".
למרות שהתוכן הכיל מידע רב ומעניין לצערי עדיין התוצר אינו מושלם ועדיין אינו ברמה המאפיינת את הפודקסטים של "עושים הסטוריה":
1. 45 דקות כולל פרסומות זה מספיק זמן כדי לדבר על עוזרות קוליות
2. כל מוצר או תוכנה צריך להציג בצורה מסודרת למשל: אם יש לאלקסה גרסת רמקול וגרסה עם מסך כדאי שהדברים יאמרו בתחילת הפודקסט ולא כאמירת ביניים בסוף הפודקסט.
3. חלק מנושא ההצגה המסודרת היא: ה- "Use Case" -כיצד הדוברים הנכבדים משתמשים במוצרים האלו. וכיצד בעולם משתמשים במוצרים האלו. עד ששמעתי את הפודקסט ידעתי שאלקסה דוברת אנגלית ולכן חשבתי שפרט לשימושי בית חכם המוצר הזה לא רלוונטי כלל לישראל. בסוף התוכנית אומר אבישי שהיא מתחברת לאפליקציית משימות ואפשר להפעיל דרכה או דרך גוגל אפליקציות שכן יודעות עברית.
4. כפודקסט דובר עברית קודם כל צריך לתאר את המצב בישראל לעומת המצב בעולם.
5. הספונטניות של "שיחת רעים" נחמדה מאוד למדיום טלוויזיוני לפודקסט שצריך את הריכוז של השומע הספונטניות הזו אינה טובה יכול להיות שהייתם צריכים להקליט את השיחה להכין ממנה תסריט שיחה ואח"כ להזמין את המשתתפים להקלטה נוספת על סמך תסריט השיחה שנוצר.
נ.ב
אני מבין שאלקסה יודעת לתפקד כסטרימר מה דעתכם להכין פרק בנושא סטרימרים בהקשר לכניסת פרטנר סלקום ויס לשוק הטלוויזיה באינטרנט.
הי, רן! תודה רבה על הפידבק – הערות מעולות, ואנחנו ניקח אותן לתשומת ליבנו. אני בטוח שיהיה פרק שיוקדש לסטרימרים,
רן