Podcast (osim_refua): Download
הורד את הקובץ (mp3)
ב- 21 בספטמבר 1971, ביוסטון טקסס, נולד ילד שישנה את מדע הרפואה ביותר מאופן אחד. דיויד פיליפ ווטר, ילד חייכן ומבריק, הוא ילד הבועה הראשון.
בפרק השני על המחלה הגנטית הנדירה ממנה סבל, SCID, נשמע מפרופסור רז סומך, אימונולוג ילדים, על פריצת הדרך בטיפול במחלה, וגם על המורכבות של הטיפול במחלה על רקע חיינו באזור.
האזנה נעימה,
ניר.
הרשמה לפודקאסט:
רשימת תפוצה במייל | iTunes | אפליקציית 'אנדרואיד | RSS Link | פייסבוק | טוויטר
יצירות אשר הופיעו בפרק:
"Memory Lane" Kevin MacLeod (incompetech.com)
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0 License
http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/
https://www.youtube.com/watch?v=JerFtui9gPU
קטע קול מתוך סרטון שצולם על-ידי מתן שאול.
הי אסף,
שמח שאתה נהנה מהפודקאסט, תודה על המחמאות.
לשאלתך:
א. היום מבצע בנק הדם בדיקות סקר רבות על כל מנת דם שמטופלת על ידו, לרבות סימנים לזיהום בנגיפים שונים שיכולים לעבור לנתרם. אם יש חשד שהדם עלול להכיל נגיפים שידביקו את המקבל, המנה נפסלת ולא נעשה בה שימוש.
ב. בנוסף, כתורם דם ותיק, אני יכול לספר לך שבכל תרומה אני נדרש למלא טופס שאלות שנועד לבדוק שאיני נמצא בקבוצת סיכון לנשאות של מחלות מדבקות (לדוגמה, האם ביקרתי לאחרונה במדינות מסוימות שנחשבות "מועדות לפורענות"). גם זה נועד לצמצם את הסיכון של העברת מחלה מדבקת באמצעות מנת דם.
פעם הנושא היה בהחלט בעייתי (תקשיב לפרק עם ה- HIV שנפרסם בקרוב…) אבל היום אין כמעט מקרים של הדבקות ע"י מנת דם נגועה.
תודה ונשתמע בפרקים הבאים,
יובל
אהלן
ראשית כל ברצוני להודות לכם על התוכן והאיכותי שלכם אותו אתם מגישים בצורה נפלאה.
בתכנית אמרתם שישנם וירוסים שיכולים להיכנס לתוך התאים להישאר שם במצב של "stand by". ווירוסים אלו יכולים להזיק לאנשים בעלי מערכת חיסון חלשה.
ברצוני לשאול האם בגלל סיבה זו ישנו מאגר גם של אנשים שבסך הכל הם "נקיים" ממחלות? ובמידה ואין איך אותם חולים יכולים לקבל עירוי דם בלי לחשוב מכל מיני "מרעין בישין"? ? תודה מראש