[עושים פוליטיקה] פוליטיקה לעשירים בלבד – צבי זרחיה

**הערה חשובה: בזמן שחלף מאז יצא הפרק לאור, חלו שינויים מהותיים בחוק מימון המפלגות – שינויים שבחלקם הופכים את הנאמר בפרק ללא רלוונטי. בעתיד נעלה פרק חדש שיעסוק בחוק המתוקן, אבל עד אז אנחנו משאירים את הפרק הנוכחי מטעמי ארכיון בלבד.**

הפרק לא זמין להאזנה – אך יעלה שוב בקרוב!

הקמפיינים של הפוליטיקאים הופכים ליותר ויותר יקרים, והתוצאה היא שיותר מיליונרים הופכים לשחקנים פוליטיים המשיגים בולטות באמצעות כספם.

פוליטיקאים אחרים סמוכים על שולחנם של בעלי הון נוספים עם אינטרסים זרים.

בפרק הזה דפנה ליאל מארחת את צבי זרחיה, כתב הכנסת של עיתון דה מרקר וביחד הם מנסים להבין איך הפוליטיקאים עושים צחוק מהכללים שנועדו להבטיח בחירות שיוויוניות, איך הכסף הגדול משפיע על קבלת ההחלטות וההנהגה? וגם כמה רעיונות איך אפשר לעשות את זה אחרת.

האזנה נעימה!

ניר.


הרשמה לפודקאסט:
רשימת תפוצה בדוא"ל | iTunes | אפליקציית אנדרואיד | RSS Link | פייסבוק | טוויטר

נותני החסות לפרק:

 

LightSpeed - הפודקאסט עושים היסטוריה

8 מחשבות על “[עושים פוליטיקה] פוליטיקה לעשירים בלבד – צבי זרחיה”

  1. עוד נקודה: הצביעו גם עם ארנקיכם. תרמו למועמדים. העדיפו מועמדים שעיקר תקציבם מגיע מהרבה תרומות קטנות ולא ממעט תרומות גדולות. וכן, זה אומר שתוכלו לאחר מכן לדרוש תמורה מסוימת לכספכם. לתרום 100₪ לכמה מועמדים טובים פעם בכמה שנים זה לא בשמיים.

    הגב
  2. אני רוצה להבין מדוע לאנשי שמאל רבים מפריע שגורמים לא ישראליים משפיעים על פריימריז בישראל, וכאשר הם מבקשים להשפיע על המצב בכותל – הם ממלאים פיהם מים.

    הגב
  3. http://www.themarker.com/markerweek/1.3867269
    לי נראה כאילו תמונת התורמים פחות דרמטית מאשר הצטייר בפרק. מרבית התורמים כן נשארים באותה המפלגה או לפחות באותו צד פוליטי.
    לגבי אלו שתרומותיהן חוצות את הקווים, אפשר "לזכות" את חלקם בכל מיני הסברים, למשל הכרות אישית עם מועמד ורצון להכניס אדם ראוי לכנסת, גם אם אותו תורם לא מסכים לגמרי עם דעותיו.

    הגב
  4. וואו, מאלף.
    בתור מצביע שמאל אשמח לשמוע ראיונות עם אנשי ימין: את החזון שלהם למדינת ישראל, את גישתם לפתרון הסכסוך עם הפלסטינים, גישתם ליחסי דת מדינה וכו – אנשים כמו רובי ריבלין, יהודה גליק, נפתלי בנט

    הגב
  5. כמה הערות:
    1. בנוגע ל V15, מעניין שלא המשכת עם העלאת בעיה ברורה: הרי לא הוכח קשר בין V15 לאף מפלגה ספציפית, אבל זו היתה עמותה שמטרתה היא שבנימין נתניהו *לא* יבחר. בעצם, עבור קמפיין שלילי אין תקרת הוצאות.
    2. עוד רגולציה לא תפתור כלום. שה כמו לנסות לעצור מים ע"י הקטנת החורים במסננת. בכל שיטה יימצאו חורים למיניהם שיאפשרו למועמדים לקבל יותר הטבות. (מה אם מועמד פוטנציאלי מתחיל את הקמפיין עוד לפני שהכריז על מועמדות, ואפילו לפני לנהיה חבר כנסת[ניר ברקת?], מה עם אנשי תקשורת? כוכבי פייסבוק? כוכבי ריאליטי? וכל מי שכבר מפורסם "בחינם"? ואולי גם נגביל את כמות המתנדבים לקמפיין- שהרי גם זו תרומה? בקיצור- אם מוסיפים רגולציה אין לדבר סוף וזה גם לא יפתור כלום)

    הגב
  6. מעניין וחשוב, תודה על העבודה הקשה!
    רק הערה קטנה, כנראה לשלב של עריכת הפודקאסט: אחד משתיים, או שדפנה תיכנס אחרי שהסאונד של המוזיקה או קטעי החדשות נגמר, או שבמקביל לכניסה שלה, הווליום שלהם יונמך עד השתקה מלאה.
    תודה ובהצלחה בהמשך!

    הגב

כתוב/כתבי תגובה